Als portretfotograaf kom je bij de mensen thuis

Als portretfotograaf kom je bij de mensen thuis. Bijna dan.

Stipt op de afgesproken tijd bel ik in Haarlem aan bij Mart Smeets. Zoals altijd ben ik vroeg genoeg om even in de buurt rond te kijken, hopend op een geschikt plekje voor een portretfoto. Om de hoek is een geschikt wit muurtje maar helaas staat de zon er dwars op. Onbruikbaar op dit moment.

Stiekem hoop ik dat Mart een mooi tuintje heeft met een charmant, vervallen muurtje dat Frans aandoet.

Dat tuintje krijg ik niet te zien. Mart is een doorgewinterd model, ook hij kent het witte muurtje bij hem om de hoek en daar troont hij me mee naar toe. Ik weet meteen dat tegensputteren zinloos is. Ik doe een poging. Mart zegt terloops dat elke respectabele fotograaf van Nederland al eens met hem voor dat muurtje heeft gestaan...

De zon staat er toch verkeerd op. Klein stukje verder dan maar. Daar vind ik een klein stukje bruikbare muur in de schaduw. En een smal steegje. Vooruit, ik doe het er mee.

Jammer van dat overhemd. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Een mooie foto maken met een geruit overhemd, dat is bijna onmogelijk...

 Mart Smeets gefotografeerd voor de rubriek van Sander de Kramer
 fotoshoot, portret, portretfotografie, den haag, zakelijke portretten, portret fotografie, portrait, fotoshoot, portretfotograaf, foto shoot
 fotoshoot, portret, portretfotografie, den haag, zakelijke portretten, portret fotografie, portrait, fotoshoot, portretfotograaf, foto shoot